Sälja huset

Mitt andra stora steg i livet mot frihet, efter jag skiljt mig blev att sälja huset. Efter att ha pratat med både banken och några olika mäklare insåg jag att jag skulle kunna ha ett ganska stort kapital tillgängligt efter försäljningen. Mitt mål var ju att bo mindre och billigare så en hel del av mina möbler, husgeråd och andra saker skulle jag också kunna sälja och få in lite pengar på.

Men vart skulle jag bo? Den första naturliga tanken var ju att hyra en lägenhet. Jag ville ju komma bort från att vara bunden med att sköta ett stort hus med ännu större trädgård. Men vart jag än var på visning kändes det som att flytta in i en skolåda. Trångt och överallt grannar. Och det enda man såg från fönstren var nästa hyreshus. Nej det skulle bli allt för innestängt och inte den frihet jag sökte. Den enda fördelen var avsaknaden av gräsmatta.

Jag hade skrivit avtal med en mäklare från stan och plötsligt var det visning och två dagar senare ringde han och berättade att huset var sålt, det gick tom en kvarts miljon mer än vad jag begärde. De nya köparna skulle få tillträde om två månader. Även om jag var glad över att få sålt huset började paniken sprida sig inom mig, vart skulle jag bo? Men jag försökte lugna mig med att i mitt nya fria liv skall jag inte oroa mig för morgondagen utan tänka att problem löser sig på ett eller annat sätt.

 

About the author