Nytt jobb

Jag har länge funderat över att sluta jobba som lärare. Jag känner mig bunden av att jobba fem dagar i veckan även om vi har generöst med lov. Jag har små utgifter och klarar mig ganska länge på mina sparade pengar. Kunde jag få något tillfälligt jobb då och så skulle jag ha råd att leva det fria liv jag vill utan att röra det jag lagt undan. Jag kanske skulle kunna lägga undan mer pengar inför en kanske kommande utlandsseglats.

Jag pratade med fiskarna om det när vi satt och fikade för ett tag sedan. Flera av dem menade på att de då och då behöver extra hjälp, ibland på sina båtar på fisketurer om någon tex är sjuk eller för att ordna andra saker när de ligger i hamn.

En av fiskarna, Bengt som har en båt tillsammans med sina två bröder erbjöd mig åka med på en fisketur för att se om det hårda livet på sjön var något för mig. Så förra veckan åkte jag med dem på en dagstur, ja den började redan klockan fyra på morgonen. Vi skulle fiska havskräftor. Vädret var friskt som sig bör på havet och nästan vindstilla. Mitt jobb var ganska fysiskt, jag var behjälplig när fångsten skulle tömmas på däck. Sedan fixade jag mat och fika till de tre fiskarbröderna. Fisket gick bra och på eftermiddagen gick vi tillbaks in till hamn. På vägen in sorterade vi fångsten och när vi anlände hamnen stod redan fiskhandlaren som köpt fångsten och väntade på oss. Den skulle in till saluhallen i Göteborg.

Både fiskarna och jag var nöjda med dagen och vi bestämde att när jag slutat som lärare skulle de hjälpa mig med extrajobb så mycket som möjligt.

Idag har jag skickat in min avskedsansökan, men jag har tre månaders uppsägningstid så jag har mer tid att vänja mig vid nästa steg i mitt nya fria liv.

About the author