Ny bekantskap

Den enda som jobbar i hamnen utan att vara fiskare är en vaktmästare och allt-i-allo som heter Kjell. Han håller rent o snyggt i hamnen och servar de maskiner och byggnader som behöver det. Det är en kul kille, alltid nära till ett skratt, inget ont i honom men han verkar inte ha alla hemma om man säger så.

Vi pratar ofta, jag och Kjell. Han sätter sig gärna och tar en kaffe på mitt båtdäck när vädret tillåter eller kommer ner i kajutan när det regnar eller blåser. 2 gånger har vi även druckit lite vin eller öl, Kjell bor nära hamnen och cyklar alltid hit. Har jag några praktiska problem eller något på båten som behöver lagas så fixar han det.

Kjell är en stilig karl, ganska lång och smal, drygt femtio år. En liten mustasch men håret ser gräsligt ut. Han har ganska tunt med hår upptill och försöker dölja det med att kamma upp från sidorna. Jag tror han skulle bli supersnygg med riktigt kort klippt eller tom rakad. Så som tack för allt han hjälpt mig har jag beställt en hårtrimmer på nätet till honom. Kanske klipper jag honom själv någon fredag kväll när vi dricker vin. Kanske sover han över på båten då också, det vore mysigt.

About the author