Nästan 2årsuppdatering

Nu börjar det närma sig 2 år sen jag flyttade in på båten, och jag bor kvar. Anledningen att jag inte har skrivit så mycket är att allt ju blir vardag efter ett tag och jag har, om jag ska vara ärligt inte varit på superbra humör. De förbannade pengarna som irriterar. Jag slutade som sagt som lärare och började hjälpa till lite på fiskebåtarna, men trots att jag lever sparsamt täcker inte inkomsterna utgifterna. Det går ingen nöd alls på mig egentligen, då jag även om jag får använda lite sparpengar varje månad har bra summa kvar. Men det är så irriterande att behöva fundera på varje inköp och sånt. Jag vet inte riktigt hur jag ska lösa problemet, jag vill ju verkligen inte jobba heltid.

Det är också så att det är inte helt gratis att bo på båt, det är ganska mycket underhåll som måste göras, mycket kan jag göra själv och mycket kan jag få hjälp med här i hamnen gratis men det blir ändå en inte försumbar summa jag måste lägga ut. Det är inte heller lika charmigt att bo i båt på vintern. https://www.freedomtravel.se/2018/03/hur-ar-det-att-bo-bat-pa-vintern/ där kan ni läsa lite mer om det, men det där går inte riktigt att jämföra med mig, då dom har lyxiga husbåtar 😛

Jag har tagit min skepparexamen och det är ju väldigt nice, men jag vill inte ge mig ut på kostsamma äventyr riktigt än, jag vill lösa en hållbar vardagssituation ekonomiskt. Jag vet inte riktigt hur än. Just nu ligger mina sparpengar bara på ett konto, men jag har funderat lite på att köpa aktier eller fonder, men jag vet ingenting om det och jag har hört att det kanske kommer en börskrasch snart igen, jag skulle totalt gå under om jag blev av med mitt sparkapital, så jag avvaktar lite med det.

Nu blev det ett tråkigt och negativt inlägg som inte handlade så mycket om båten alls. Får bli fler inlägg snart med lite positivare klang.

About the author