Mitt liv på båten

Alla har en åsikt om mitt val att leva på en båt. En del är negativa och dömer mig, men dem försöker jag inte lägga någon energi på. Men de flesta är nyfikna på mitt liv på båten och ställer många frågor, därför tänkte jag berätta lite mer om det.

Insidan av båten består av den sammanslagna kabyssen och kajutan. Det är lagom utrymme för mig, där kan jag laga mat, äta, sova, läsa, lyssna på musik och framförallt ägan mig åt mitt nya stora intresse, skriva!

Jag lagar all mat på en liten gasolspis. Ibland får jag lite fisk eller kanske någon havskräfta av fiskarna när de inte fått sålt delar av sin fångst. Min favoriträtt är någon form av pasta med ett eller två glas rött till.

Jag sover gott i min koj, varje natt vaggas jag till sömn av vågorna.

Varje arbetsdag går jag några hundra meter till centrum av det lilla samhället och tar bussen till mitt jobb som lärare. Snart vill jag jobba med något annat, men även om jag lever billigt på båten måste jag ha en inkomst. Jag har fortfarande mycket pengar över sedan husförsäljningen, men jag vill inte röra mitt sparkapital ännu. Kanske behöver jag det i framtiden. Jag måste också ha lite reserver om det händer något med båten.

I hamnen finns en lokal där fiskarna samlas och fikar ibland. Jag umgås gärna med dem, de har många roliga och intressanta historier att berätta från sina många fisketurer på havet. De flesta fiskarna är gamla, men det finns även några få unga. Alla är män, men de tycker det är roligt att en tjej flyttat in på en båt i hamnen och som umgås med dem.

About the author