Drömmar om mer frihet

För varje dag trivs jag allt mer med mitt val att bo på båt. Jag gillar det enkla livet nära naturen utan de onödiga prylarna och vännerna som bara dras till status och materiella ting.

Men jag börjar också lockas av något annat, mer frihet och gärna äventyr. Jag bor ju på en båt, den är nog ganska sjöduglig. Hade jag bara kunnat segla och navigera så är det bara att kasta loss och jag kan ta mig nästan vart jag vill i hela världen. Även om det skulle ta lite tid…

ABF i stan har en nybörjarkurs för att så småningom ta skepparexamen. Jag har anmält mig till nästa kurs. Jag vill lära mig att navigera och jag vill kunna sköta en segelbåt i praktiken. Kjell har sagt att han kan följa med mig ut och segla någon dag och lära mig hur allt fungerar. Ibland när vi dricker vin brukar jag o Kjell prata om att segla ned till medelhavet och lägga till i någon trevlig liten hamn. Kanske kunde vi öppna en liten restaurang eller café där och bo på båten. Eller sälja den om vi skulle behöva lite startkapital. Men jag är rädd för att somrarna är för varma vid medelhavet, jag trivs bra med det friska klimatet vi har i Sverige. Dessutom är det ju frihet jag söker, inte fastna i en annan hamn. Kanske bäst att segla utan Kjell så att jag får vara riktigt fri!

About the author