Bra och dåligt med att bo på båt

Nu har jag bott ganska länge på min båt och börjar vänja mig ordentligt. Igår kväll satt jag i min koj och försökte tänka ut vad som är bra och dåligt med att bo på en båt, och hur skiljer det sig mot att bo i ett hus?

Den stora fördelen är friheten. Jag är inte bunden av något, det finns ingen gräsmatta att sköta och eftersom jag inte har några fönster finns det inga krukväxter som jag måste vattna och ta hand om. Det är tom enklare än att bo i en lägenhet.

Den stora nackdelen är att det är ganska trångt, det går inte att bjuda vänner på middag på samma sätt som förut. Ja några av mina väninnor vägrar att komma hit överhuvudtaget då de bara uppskattar stora villor med fin inredning. Men de vill jag inte umgås med längre. Men de vänner som uppskattar samma saker som jag, älskar att komma hit. Äta enkelt men gott, dricka vin, spela bra musik o trängas i kajutan eller sitta på däck om vädret tillåter. Det är enkelt, men känns som man njuter av det bästa i livet utan massa måsten.

Livet på båten är ganska enkelt, det finns inte plats för onödiga prylar. Men det gör att man uppskattar det enkla, en bra bok, spela bra musik på bluetooth-högtalaren, prata med fiskarna om hur senaste fisketuren varit och mycket annat. Det enda jag saknar är en dusch på båten. Jag duschar i en av byggnaderna i hamnen. Eftersom duscharna inte är uppdelade för herrar och damer brukar jag passa på när alla fiskarbåtar är ute till havs.

Men den största fördelen är kanske att man egentligen bor mitt i naturen, och alltid andas underbart frisk havsluft!

About the author