sminkspegel

Allmänt om sminkspeglar

Hur väljer man en sminkspegel?

Generellt sett gäller att ju fler funktioner desto bättre, så länge det inte sker på bekostnad av kvaliteten. Kvalitet är viktigt, kvalitet är alltid viktigt i verktyg du använder varje dag. Du kommer snart att tröttna på osäkert grönt ljus och en dimmig reflektion.

Du bör också överväga din befintliga fåfänga arbetsyta. Skulle en stor bas ta upp för mycket skrivbordsyta? Är omgivningsbelysningen tillräckligt bra, eller skulle en upplyst spegel vara till hjälp? (Svar: Nej respektive Ja). Finns det ett eluttag i närheten eller vore sladdlös/uppladdningsbar bättre? Hur är din syn (paradoxalt nog kanske du inte kan fokusera tillräckligt nära för att använda en högeffektsförstorare)? Om spegeln är justerbar, håller den sig verkligen i önskad vinkel? Vem visste att det fanns så mycket att tänka på?

Gillar du formen och stilen på din sminkspegel? Lägger det till atmosfären i din fåfänga? När allt kommer omkring, sminkar du dig för att se och må bra, och detta börjar innan du når steget.

Om du har en budget är den bästa kompromissen att välja en mindre men välgjord spegel. Men seriöst, du kommer bara att köpa ett par sminkspeglar i hela ditt liv, så det är vettigt att unna dig själv!

Stora ”Hollywood” sminkspeglar

Ni har alla sett den klassiska bilden av detta: varma kala lökar som ringer i en stor spegel, reflekterar en gudinna med felfri hy, förföriska läppar och varma bara axlar. Och det kan vara du.

Originalversionen med glödlampor fästa direkt på glaset är fortfarande standarden att slå. Men moderna versioner med LED-belysning, färginställningar, dimmer, USB-uttag, högtalare och mer är lika effektiva, även om de inte riktigt har samma glamour.

Deras främsta försäljningsargument är ljusets kvalitet. Istället för att komma från en enda ”punkt”-källa, ger ringen av glödlampor en jämn och enhetlig belysning utan skuggor, helt perfekt för smink, hårstyling, accessoarer och färgmatchning.

Jämfört med mindre sminkspeglar vi diskuterade ovan är de mycket bättre för att kolla in hela din bild på lite större avstånd och med hela huvudet och axlarna i ramen. Men ärligt talat så tycker jag att en tjej som vill imponera förtjänar båda!

Hollywood-speglar kan vara fristående, väggmonterade eller komma som en del av ett sminkbord. Tänk på att basen på ett fristående Hollywood-smid kommer att ta upp mycket utrymme på ditt skrivbord. Dessa typer fungerar bra ovanpå ett sminkställ, tar tillbaka en del av det förlorade utrymmet och sätter en mindre spegel på rätt höjd.

Väggmonterade speglar är knepiga

Väggmonterade speglar är ett alternativ med högre risk. Om du väljer klokt kan de vara den bästa av alla lösningar (Min recension – bästa väggmonterade sminkspeglar). Men de är inte särskilt mångsidiga, och det finns också en verklig potential för att göra ett dyrt misstag. Mina recensioner hjälper dig att få det rätt.

Det finns två scenarier som du kanske särskilt vill överväga dem.

Den första: du använder ett badrum som ditt huvudsakliga handfat. Nu, i mitt hus, är badrummet långt ifrån det bästa stället att förbereda sig på. Ångan från duschen garanterar en dålig hårdag, spegeln är inte välplacerad (och vanligtvis täckt av kondens), belysningen är hård och det är en stor man i vägen.

En badrumsrenovering är ett bra tillfälle att få professionella råd om installation och belysning, förhoppningsvis undvika några av dessa problem (även om det inte finns mycket att göra åt mannens problem). Anti-im spegel är viktigt. Du bör seriöst överväga en stor trefaldig spegel med förvaringsutrymme bakom sig, och en mindre väggmonterad flexibel/justerbar sminkspegel.

Det andra scenariot är när du är i ditt ”för evigt” hem och har väntat på detta länge. I så fall, go girl! Det enda specifika tipset jag kan ge är att överväga avståndet du kommer att sitta från väggen. Om du är närsynt, eller om ditt skrivbord är för stort, kan du känna att du lutar dig obekvämt framåt.

Sug som faktiskt fastnar

Sugkoppsspeglar är intressanta. Jag skulle överväga en om du redan har en stor väggmonterad spegel, men behöver en mindre sminkspegel.

Du kan köpa dem i många butiker, och det är lätt att hitta en som du kan fästa vid din huvudspegel i badrummet. Det hindrar dig från att behöva borra hål i din vägg eller hitta diskutrymme, så det finns något att säga för att få en av dessa.

Som sagt, vissa sugkoppar är bara inte särskilt bra. Sugkoppar är inte särskilt komplicerade, men många företag tillverkar sugkoppar som är tunna eller helt enkelt inte lämpar sig för vikten av en sminkspegel. En sugsminkspegel måste ha mycket hållfasthet, speciellt om du vill ha den uppe hela tiden.

Förutom dålig design bidrar de snabba temperatursvängningarna som uppstår i badrum till sugförlust

Lyckligtvis finns det några sätt att få sugkoppar att fästa bättre. Att regelbundet använda dessa strategier kan bidra till att du får ett bra sug. Var särskilt uppmärksam på att sugkoppen är ren direkt efter att du köpt den. Det kan vara lite smutsigt från tillverkningsprocessen, och den smutsen är ofta det som gör att sugkopparna misslyckas.

Den goda nyheten är att vi kanske kommer att få bättre sugkoppar på produkter inom en snar framtid. Jag älskar alltid att se genombrott inom teknik, speciellt när de börjar göra livet lättare för oss.

Använda upplysta speglar på rätt sätt

Sann historia: första gången jag använde en upplyst spegel för sminkapplicering såg jag hemsk ut. Färgerna och blandningen var långt ifrån sig. Så upprörande, särskilt som det var en exklusiv modell. Men jag insåg snart att det inte direkt var spegellampornas fel. Vi hade precis satt in lysrör i rummet (detta var innan LED-lampor verkligen tog fart), och de hade ett lågt färgåtergivningsindex. Min sminkspegel med lampor kunde helt enkelt inte kompensera för den låga kvaliteten på sovrumslamporna!

Av det lärde jag mig en värdefull läxa: Upplysta speglar kan hjälpa, men för att applicera smink korrekt måste du överväga hela din belysningsmiljö. Upplysta sminkspeglar förstärker ditt befintliga ljus men ersätter det inte, särskilt om huvudlamporna är ljusa. Om du vill använda upplysta speglar på rätt sätt, lita inte på dem för allt.

De flesta experter rekommenderar att du använder en glödlampa med låg watt och låg lumen för en upplyst spegel. Till skillnad från de flesta lampor, som är tänkta att lysa upp ett helt rum, behöver upplysta speglar bara täcka ett litet utrymme. Mer till saken, du borde inte behöva rycka till för ljusstyrkan och titta bort från glödlamporna när du sminkar dig.

Glödlampor fungerar bra eftersom de visar mycket detaljer i det röda till gula området, vilket är där det mesta sminket faller. Nuförtiden är dock LED-lampor ett bra alternativ. De kan ha olika ljusinställningar (färg, ljusstyrka, temperatur), är energieffektiva och håller länge och finns i många olika stilar och utföranden. Inget slår såklart dagsljus, men vi kan inte ha det på begäran.

Vilken förstoringsnivå behöver jag?

Det beror på faktorer som din syn och vad du vill använda spegeln till. Som noterats av Langria använder de flesta människor en 3x-5x zoomnivå, vilket är idealiskt för normal vardagsanvändning av yngre kvinnor. Om du delar badrum med en man är detta också en bra zoom för rakning, så att den kan dra dubbelt.

Om du är äldre eller om du vill arbeta med exceptionellt bra detaljer, överväg att skaffa 7x – 9x istället. Detta kommer att visa enskilda ögonfransar och hudporer, men det kan också få dig att känna dig lite självmedveten om du upptäcker rynkor och fläckar som normalt inte syns.

De flesta människor behöver inte en zoom på 10x eller högre. Detta visar bara en liten del av ditt ansikte, och fysikens lagar betyder att det bara är genomförbart på speglar i fickstorlek (stora speglar skulle vara för dyra, förvrängda och svåra att använda). Även om professionella makeupartister svär vid dem.

About the author